Recensie: Vader – And Blood Was Shed In Warsaw (Metal Mind) (DVD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 29 oktober 2007
Vader – And Blood Was Shed In Warsaw (Metal Mind) (DVD) In de nog immer groeiende lijst met metalbands voor wie het Poolse Metal Mind Productions een (live-)dvd produceerde, kon Vader, de godfather der Poolse death metal, natuurlijk niet ontbreken. Met een inmiddels beproefd recept (een vakkundig vastgelegd optreden ergens in Polen, aangevuld met extra’s als videoclips en interviews) levert Metal Mind ook dit keer goed werk af. Op ‘And Blood Was Shed In Warsaw’ zien we Peter Wiwczarek en consorten op de planken van de Stodola Club te Warschau, als onderdeel van hun ‘Impressions In Blood’-tour.

We zien een Vader in bloedvorm die met een superstrakke en intense set zijn onbetwiste live-reputatie weer weet te onderstrepen. Tevens zorgen de vlotte switches tussen de zeven camera’s voor een dynamisch en optisch boeiend geheel. Jammer alleen dat het briljante album ‘Litany’ met slechts ‘Wings’ er wat bekaaid af komt. Helaas is een stoffig, saai en langdradig interview met een of meer bandleden ook vaste prik op de dvd’s van Metal Mind.

Op deze dvd is het frontman Peter die de pineut is en doorgezaagd wordt door Metal Minds Borateske interviewer. Boeiender zijn de coole videoclips voor de Vader-hit-in-wording ‘Helleluyah!!! (God is Dead)’ en ‘Sword Of The Witcher’ (geschreven voor de videogame ‘The Witcher’). Toetsen, zoals te horen in deze beide nummers, mag Vader op een volgende plaat overigens gerust achterwege laten, maar dat terzijde. ‘And Blood Was Shed In Warsaw’ is in ieder geval een puike dvd, waar de fans van het Poolse doodseskader ongetwijfeld raad mee zullen weten.

Gerco Zwiers

Trailer 'And Blood Was Shed In Warsaw'

Website Vader