Recensie: Soldiers – End Of Days (Trustkill) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 29 oktober 2007
Soldiers – End Of Days (Trustkill) (CD) Soldiers is weliswaar een project van twee leden van het Amerikaanse This Is Hell, door Trustkill Records wordt allerminst de indruk gewerkt dat het hier een vrijblijvende nevenactiviteit betreft. Het label prijst Soldiers aan als een nieuwe hardcoreband, vastberaden om ongenadig hard kont te gaan schoppen. En het moet gezegd: kont schoppen gaat de Soldaten op dit van agressie overkokende debuut verdomd aardig af.

Terwijl er in de hardcore van This Is Hell nog de nodige moderne en zelfs emo-invloeden doorsijpelen, pakt Soldiers de zaken wat rechtlijniger aan. Het snoeiharde ‘End Of Days’ telt enkel rauwe, ongecompliceerde maar o zo effectieve hardcoretracks volgens NYHC-recept. Soldiers staat met één been in de oldschool, maar koppelt dit aan een hedendaagse productie en een dosis agressie die niet van gisteren is.

Ook beschikt de band in de persoon van Rick Jimenez (gitarist in This Is Hell, zanger in Soldiers) over een zanger van formaat, die de gehele speelduur tekeergaat als een dolle stier, onderwijl zijn woeste tirades uitspuwend: Scott Vogel (Terror) meets Freddy Cricien (Madball). Dat originaliteit niet bovenaan Soldiers’ prioriteitenlijstje staat, is een feit. Er zijn echter van die platen waar je dat wel van kan hebben. En je raadt het al: ‘End Of Days’, dat overigens met 'Living Hell' hiphoppend afsluit, is zo’n plaat.

86

Muziek van 'End Of Days' op: Myspace.com/soldiersny


Website Soldiers