Recensie: Tankard – Best Case Scenario: 25 Years In Beers (AFM) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zondag 28 oktober 2007
Tankard – Best Case Scenario: 25 Years In Beers (AFM) (CD) Met een gemiddelde jaaromzet van zo’n 130 liter bier per bevolkingshoofd staat Duitsland op nummer één van de wereld. Niet verwonderlijk dus dat dit land de enige echte ‘alcoholic metalband’, namelijk Tankard, heeft voortgebracht. Wat wél verwonderlijk is, is het feit dat zo’n band het vervolgens vijfentwintig jaar weet vol te houden met flauwe thrash, voorzien van bierteksten.

Maar goed, die vijfentwintigste verjaardag is natuurlijk wel reden voor een feestje, en met wie kan dat nou beter dan met deze biermetallende Germanen? Om dat feestje luister bij te zetten hebben de heren een aantal klassiekers uit de periode 1986 – 1995 met moderne middelen opnieuw opgenomen. Op ‘25 Years In Beers’ zijn deze tracks in chronologische volgorde terug te vinden.

Kwalitatief is het allemaal prima in orde; de oldschool thrash staat als een huis en klinkt dankzij de moderne opnames inderdaad (weer) lekker fris. Echter, na verloop van tijd is de grap er af en slaat de verveling ongenadig toe. De lange speelduur van de schijf (ruim een uur!) werkt dan ook niet echt mee. Voor de diehard fans is het wellicht interessant te vermelden dat de ‘limited edition’ naar verluidt nog een extra disc bevat met daarop een ‘Tribute to Tankard’.

Muziek van '25 Years In Beers' op: Myspace.com/tankardfrankfurt


Website Tankard