Recensie: Sybreed – Antares (Listenable) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 25 oktober 2007
Sybreed – Antares (Listenable) (CD) Sybreed mag zichzelf rekenen tot een zeldzame categorie bands, namelijk die van Zwitserse bands wiens naam ook buiten de eigen landsgrenzen enige bekendheid geniet. En het zou zo maar eens kunnen dat de naamsbekendheid van Sybreed met ‘Antares’ flink gaat toenemen. Want op hun tweede langspeler laten de mannen horen behoorlijk wat in hun mars te hebben.

De plaat ligt sterk in het verlengde van voorganger ‘Slave Design’, maar de sound die daarop gepresenteerd werd – een mix van melodieuze (death) metal en industriële ingrediënten - is verder uitgediept en geperfectioneerd. Zo wordt de luisteraar getrakteerd op een zeer uitgebalanceerde mix van agressie en melodie, waarbij bruut beuken zoals in ‘Dynamic’ wordt afgewisseld met meer melodieuze en clean gezongen passages.

Bij het ter studio gaan ontbrak het de band aan een drummer, waarop de band de hulp heeft ingeroepen van meestertrommelaar Dirk Verbeuren (Soilwork, Scarve) en dat heeft de songs op ‘Antares’ beslist geen kwaad gedaan. Wel is het te hopen dat de ingezette koers van iets softere songs op een volgend album geen navolging vindt, want de band is duidelijk op zijn sterkst tijdens het hardere werk.

80

Wolter Bosch

Muziek van 'Antares' op: Myspace.com/sybreed

Website Sybreed