Recensie: Archaic – Time Has Come To Envy The Dead (Vic) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zaterdag 20 oktober 2007
Archaic – Time Has Come To Envy The Dead (Vic) (CD) Het vorig jaar in eigen beheer uitgebrachte debuut ‘Time Has Come To Envy The Dead’ heeft duidelijk z’n vruchten afgeworpen, want enige tijd later konden de Hongaarse thrashers hun krabbels zetten onder een contract met het Nederlandse metallabel Vic Records, dat om te beginnen datzelfde debuut eens op fatsoenlijke wijze wereldkundig heeft gemaakt. Helemaal nieuw is ‘Time Has Come To Envy The Dead’ dus niet meer.

Op dit eerste wapenfeit zet het viertal een heel aardige pot thrash metal op tafel die erg naar oldschool smaakt, maar tegelijkertijd technisch en vet genoeg is om mee te kunnen komen in het overvolle (understatement) thrashgenre. Overgoten met vocalen die nog het meest doen denken aan het weerwolf-met-distortion-stemgeluid van Crowbar-frontman Kirk Windstein.

Ik vraag me alleen af of Archaic er verstandig aan heeft gedaan om al meteen voor een compleet album te gaan. Ik vermoed dat wanneer de band zijn enthousiasme wat had getemperd en vastgehouden had aan het oorspronkelijke plan om een mini-cd op te nemen, een eerste indruk meer impact had gehad. Nu begint namelijk na een handvol nummers de sleet erin te komen. Met het dorre en zouteloze ‘Memories’ als tragisch dieptepunt. Op zich degelijke thrash dus, maar tevens een gevalletje van ‘haastige spoed…’.

72

Gerco Zwiers

Muziek van 'Time Has Come To Envy The Dead' op: Myspace.com/thearchaic

Website Archaic