Recensie: The Cult – Born Into This (Roadrunner) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 17 oktober 2007
The Cult – Born Into This (Roadrunner) (CD) Toen zanger Ian Astbury in 2002 verklaarde dat The Cult voor onbepaalde tijd de ijskast inging en hij even later de hort op ging met de mannen van The Doors, vreesden velen dat ‘Beyond Good And Evil’ (2001) het laatste wapenfeit zou zijn van de Britse rockers. De angst is echter ongegrond gebleken, want The Cult is terug met een nieuwe plaat: ‘Born Into This’. En luisterend naar die plaat lijkt het alsof de band nooit is weggeweest.

De combinatie van Billy Duffy’s pompeuze stadionrockgitaren en het galmende, uit duizenden herkenbare stemgeluid van Astbury blijkt nog altijd een succesformule en heeft ook nu weer een heerlijk rockende langspeler opgeleverd. ‘Born Into This’ piekt in ‘Dirty Little Rockstar’ (de eerste single), de sterke openings- en titeltrack en in het bruisende ‘Savages’.

De kracht van ‘Born Into This’ zit ‘m in z’n vertrouwde karakter. Geen verrassende zijsprongen, maar van begin tot eind herkenbaar en heel erg 'The Cult'. Als je de plaat gaat scoren, zorg dan wel dat je de ‘Savage Edition’ te pakken krijgt. Deze versie bevat namelijk een extraatje in de vorm van een vijf tracks tellende bonus-cd, die een mooie aanvulling is op ‘Born Into This’. En dit is nou een keer een 'limited edition' die Roadrunner wél gelijktijdig met de reguliere versie op de markt brengt.

80

Muziek van 'Born Into This' op: Myspace.com/cultmusic


Website The Cult