Recensie: Blaze Bayley – Alive In Poland (Metal Mind) (DVD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 15 oktober 2007
Blaze Bayley – Alive In Poland (Metal Mind) (DVD) De heavy metalzanger Blaze Bayley (echte naam: Bayley Alexander Cook) uit het Britse Birmingham beleeft zijn claim to fame wanneer hij in 1994 de band Wolfsbane verruilt voor Iron Maiden om de een jaar eerder opgestapte Bruce Dickinson te vervangen. Blaze slaagt er echter niet in om de verwachtingen van zowel fans als critici in te lossen. Waarna er in 1999, met de terugkeer van Dickinson, een einde komt aan zijn Maiden-avontuur.

Na zijn vertrek bij Maiden is hij echter al snel weer back in business. Ditmaal met zijn eigen band Blaze, dat recent is omgedoopt tot Blaze Bayley. Niet voor niets, want ‘Alive In Poland’ laat zien dat Blaze Bayley eigenlijk gewoon een verkapt soloproject is. Het interview op deze dvd, met een honderduit kletsende Bayley temidden van vier zwijgende bandleden, spreekt wat dat betreft boekdelen. Belangrijker is echter de vraag of ‘Alive In Poland’ waar biedt voor zijn geld.

Het antwoord daarop is ja. De integrale registratie van het optreden (opgenomen tijdens het Poolse Metalmania Festival eerder dit jaar) is voorzien van 5.1 Surround sound en is dankzij een vlotte montage ook optisch dik in orde. Bovendien krijg je er hetzelfde optreden op twee cd’s bij. En de matige videoclip voor het nummer ‘Hollow Head’? Die zien we voor het gemak maar even door de vingers.

Trailer 'Alive In Poland'

Website Blayze Bayley