Recensie: Ambitions – Stranger (Bridge Nine) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 7 november 2007
Ambitions – Stranger (Bridge Nine) (CD) Met het sterk op het oudere Ignite geënte ‘This Is Our Revenge’ leverde de uit Connecticut afkomstige hardcoreband With Honor in 2005 een knap debuut af dat in hardcoreland op overwegend positieve reacties kon rekenen. Het kon echter niet verhoeden dat With Honor ongeveer een jaar na de release al uiteenviel.

De gebroeders Jay (zang) en Jeffrey (gitaar) Aust zijn echter terug met een nieuwe band, waarin trouwens ook twee leden van Shai Hulud te vinden zijn. Naar eigen zeggen heeft Ambitions zichzelf ten doel gesteld de grenzen tussen punk en hardcore te doorbreken. Mij ontgaat even over welke grenzen Ambitions het hier heeft, maar punk en hardcore zijn inderdaad de vaten waar uit getapt wordt.

Overeenkomsten met With Honor zijn er volop. Niet in de laatste plaats vanwege de vocalen van de heer Aust. Op ‘Stranger’ komt de mix van stijlen op zich aardig uit de verf, maar meer dan eens mis ik wat extra power. Ondermeer in de zang van Jay Aust die nog altijd geen Zoli Teglas (Ignite) is.

73

Muziek van 'Stranger' op: Myspace.com/ambitionhc


Website Ambitions