Recensie: Cypher – Forward Devolution promo 2003 (Eigen beheer) (CDemo)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 29 januari 2003
Cypher – Forward Devolution promo 2003 (Eigen beheer) (CDemo) In het voorjaar van vorig jaar besluiten Sander, Tobias en David de band Cypher in het leven te roepen met als doel een stevige pot thrash metal te spelen. Getuige deze ‘Forward Devolution’ promo 2003 was dat een goed idee.
Al zeer kort na de oprichting weet Cypher namelijk met verdomd professioneel en volwassen songmateriaal voor de dag te komen. Deze band grossiert in vette, moderne thrash. Dit uit zich niet enkel in het gebruik van zevensnarige gitaren, maar bovenal in zeer vette, opzwepende songs die uiterst actueel aandoen, zonder meteen als een nu metalband te klinken.

Zelf halen de heren een band als At The Gates aan als inspiratiebron. Daar zou ik zelf nog een Pantera en een Pissing Razors aan toe willen voegen. Ook klinkt er bewondering voor oudere thrash en death metalbands door in het geluid van Cypher en dit uit zich in zeer puik solowerk. Dit en de hoorbare behendigheid verklappen dat we hier niet met een aantal groentjes van doen hebben. Een zeer behoorlijk geluid maken van deze drie tracks tellende promo een genot voor het oor.

Komt Cypher met een volslagen origineel geluid op de proppen? Nou nee, maar welke thrash metalband doet dat tegenwoordig nog wel? Overigens wordt de band op bas bijgestaan door Sander Koole van de Haagse death/thrashers Blo.torch. Op hun site (www.cyphercore.com) is deze promo in zijn geheel te downloaden en ik kan dan ook eenieder van harte aanbevelen dat te doen, want dit moet gewoon gehoord worden.

84
Website Cypher