Recensie: War From A Harlots Mouth – Transmetropolitan (Lifeforce) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 24 september 2007
War From A Harlots Mouth – Transmetropolitan (Lifeforce) (CD) Waar is toch de tijd gebleven dat bands eenvoudige namen hadden als Death, Slayer of Pantera? War From A Harlots Mouth doet blijkbaar een gooi naar een hoge positie op de ranglijst van meest bizarre bandnamen, waar eerder al bands als Becoming The Archetype en The Number Twelve Looks Like You hoge noteringen scoorden. Maar hoe vreemd de naam ook moge zijn, deze steekt nog schril af bij de bak schizofrene herrie die deze Duitsers ten gehore brengen op hun debuut.

Muzikaal bevindt de band zich ergens tussen brute death metal, hardcore en jazz. Ook vocaal wordt er uit meerdere vaten getapt, waarbij het complete spectrum van de mannelijke stem voorbijkomt. Voeg daaraan toe dat deze heren wars zijn van herkenbare songstructuren en je weet hoe laat het is: ‘Transmetropolitan’ is zware kost en het moge duidelijk zijn dat dat enige tijd nodig heeft om te laten bezinken.

Technisch is de band behoorlijk kundig, want er is erg veel instrumentbeheersing nodig om dit soort muziek overtuigend te kunnen brengen. Maar dat maakt het nog niet noodzakelijkerwijs goede muziek. En dat is misschien ook wel waar het hier mis gaat. Slecht is het allemaal niet, maar het gebrek aan herkenbare structuren gaat op den duur wel een beetje op de zenuwen werken. En dan is de krappe speelduur van net iets meer dan een half uur (de flauwe ‘hidden track’ niet meegerekend) ineens helemaal niet zo’n probleem.

73

Muziek van 'Transmetropolitan' op: Myspace.com/warfromaharlotsmouth


Website War From A Harlots Mouth