Recensie: Raging Speedhorn – Before The Sea Was Built (SPV) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zondag 23 september 2007
Raging Speedhorn – Before The Sea Was Built (SPV) (CD) Vrijwel direct na het verschijnen van Raging Speedhorns vorige album 'How The Great Have Fallen' (2005), maakte Frank Regan, een van de twee zangers, bekend het voor gezien te houden. De band laat zich door Regans beroerd getimede vertrek echter niet van de wijs brengen en gaat met de inderhaast opgescharrelde vervanger Bloody Kev gewoon op tour om de nieuwe plaat te promoten.

Op het nieuwe ‘Before The Sea Was Built’ mag deze Bloody Kev zich nu ook op plaat bewijzen en slaagt daar moeiteloos in. Op het muzikale vlak zijn er wat verschuivingen te zien (lees: horen). Het vuige ronkende geluid is gebleven, maar de gas-op-de-plank-aanpak heeft plaatsgemaakt voor slepende songstructuren in een donkere, haast epische setting.

Het verbreden van de muzikale horizonten is echter geen garantie voor sterker songmateriaal, want met het terugschroeven van de snelheden is in zekere zin ook de angel uit de muziek verdwenen. Op ‘Before The Sea Was Built’ verliezen de Speedhorns zich net wat te vaak in nergens toeleidende dromerigheid, waardoor de spanning wegsijpelt als water door een doucheputje.

74

Muziek van 'Before The Sea Was Built' op: Myspace.com/ragingspeedhorn


Website Raging Speedhorn