Recensie: The Blackout Argument – Decisions (Lifeforce) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 20 september 2007
The Blackout Argument – Decisions (Lifeforce) (CD) Het Duitse The Blackout Argument is een actieve band. Eerder dit jaar verschenen via Basterdized Recordings al de EP’s ‘Munich Angst’ en ‘Munich Valor’ en nu is er alweer een full-length uit, deze keer via Lifeforce. Muzikaal is er weinig veranderd. De band brengt melodieuze hardcore met een vleug metal en wat emo-trekjes. Al zijn er in vergelijking met voorgaand werk misschien wat meer emo-invloeden ingeslopen.

Hoewel de band in een genre opereert dat niet bekend staat om zijn grote originaliteit en vernieuwingsdrang, beschikt The Blackout Argument toch over een eigen geluid. Dat is voornamelijk te danken aan het stemgeluid van zanger Sinan Akill, die met zijn ietwat klagerige zang een duidelijk stempel op de muziek drukt.

Maar, zo bewijst de band met ‘Decisions’, wat snel komt is niet altijd goed. Waar de Duiters eerder met EP’s van amper twintig minuten nog niet echt een beroep deden op het uithoudingsvermogen van de luisteraar, blijken ze nu niet in staat om het veertig minuten lang interessant te houden. En dat euvel zou hem wel eens kunnen zitten in de wel erg korte voorbereidingstijd voor dit album.

74

Muziek van 'Decisions' op: Myspace.com/theblackoutargument


Website The Blackout Argument