Recensie: Vital Remains – Evil Death Live (Metal Mind) (DVD)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 30 augustus 2007
Vital Remains – Evil Death Live (Metal Mind) (DVD) Nu zo’n beetje elke metalband van enige betekenis een dvd op de markt heeft, kon Vital Remains natuurlijk niet achterblijven. Dus doet de band rond gitarist Dave Suzuki, middels het recent verschenen ‘Evil Death Live’, nu ook mee aan de dvd-wedloop. ‘Evil Death Live’ is verzorgd door het Poolse Metal Mind Productions. Wie bekend is met eerder door hen verzorgde dvd’s van ondermeer Sinister, Grave en Obituary, weet in grote lijnen wat hem of haar te wachten staat.

Ook op ‘Evil Death Live’ vormt een integrale en lekker beweeglijk gemonteerde concertregistratie de hoofdmoot. Alleen is dit keer niet de Stodola Club in Warschau het decor, maar het Metalmania Festival in Katowice, waar de band eerder dit jaar een even strakke als brute show afleverde. Echter zonder Deicide’s Glenn Benton op zang en bas, wiens taken op het podium verdienstelijk worden waargenomen door zanger Damien Boynton (Desolation) en bassist Brian Hobbie (Catastrophic).

En natuurlijk is ook ‘Evil Death Live’ niet compleet zonder de gebruikelijke (lees: obligate) extraatjes. Zoals een saai en langdradig vraaggesprek met de gitaristen Lazaro en Suzuki (waarin overigens Dave het woord voert, terwijl Tony Lazaro er zwijgzaam en naastzit), een matige photogallery en dito desktopplaatjes. De beukende live-set is echter vet genoeg om aankoop te rechtvaardigen.


Website Vital Remains