Recensie: V.A. - Fine Tuned Disasters (Demonstealer) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zondag 15 juli 2007
V.A. - Fine Tuned Disasters (Demonstealer) (CD) Er zijn maar weinig muziekgenres zo universeel als metal. Overal ter wereld zijn metalbands te vinden, ook in India. Met dit compilatiealbum wil het Indische metallabel Demonstealer Records een aantal lokale helden onder de aandacht brengen. Bhayanak Maut opent met slaapverwekkende thrash, vol uitgekauwde riffs en tweedehandse ideeλn. Heel slecht is het niet, maar saaie thrashbandjes hebben we er hier al zat van.

Met hun gammele mix van Ill Niρo-achtige nu metal en death/thrashende uitbarstingen bakt het daaropvolgende Skincold er al niet veel meer van. Met als voornaamste minpunten een onvast prevelende vocalist en een matige opnamekwaliteit. Het niveau krabbelt op met de bijdrage van Scribe, dat in vier knallende tracks schizofrene industrial en extreme metal op doeltreffende wijze weet samen te smelten. Een kruisbestuiving die door Scribe superstrak wordt neergezet en absoluut naar meer smaakt.

Ook vet is de extreme metal van Bitchslap, een band die exact klinkt als de naam al doet vermoeden: ruig, agressief en smerig. De muziek doet (mede) door het gebruik van een drumcomputer mechanisch aan, wat enkel bijdraagt aan het botte, klinische totaalgeluid. Heel wat organischer klinkt Amidst The Chaos, die afsluit met opgefokte death/thrash met een energieke hardcore-insteek. Voor bestellingen kun je mailen naar: demonstealerrecords@gmail.com.

Muziek van 'Fine Tuned Disasters' op: Myspace.com/demonstealerrecrds


Website Demonstealer Records