Recensie: Sadist – Crust (Displeased) (Re-release)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 31 oktober 2007
Sadist – Crust (Displeased) (Re-release) In april van dit jaar liet het Italiaanse Sadist op zijn zelfgetitelde, vijfde plaat op overtuigende wijze horen hoe vet progressieve death metal kan zijn. Dat de zaken er voor de band niet altijd zo florissant hebben voorgestaan, blijkt wanneer ik mijn cd-speler kennis laat maken met ‘Crust’, Sadists derde langspeler die verscheen in 1997 en nu, tien jaar na dato, middels deze re-release opnieuw onder de aandacht wordt gebracht.

Ook toen al probeerden de Italianen het death metalgenre zo fris, onbevangen en origineel mogelijk tegemoet te treden. De ‘crushing mixture of Meshuggah, Death and Atheist’ die Displeased ons belooft heb ik echter niet kunnen ontdekken. De experimenteerdrift van de band leidde op ‘Crust’ namelijk nog vooral tot rommelige songs, die meer dan eens kant noch wal raken.

Storender is echter de veel te grote rol van toetsenist Tommy die met zijn overenthousiaste gepingel al snel op de zenuwen begint te werken. Dat ook zanger Trevor de kunst van het tenenkrommen eigen is, bewijst hij in de wanstaltige popcovers ‘Take One Me’ en ‘Relax’. Gelukkig leerde het eerdergenoemde ‘Sadist’ ons dat het allemaal toch nog goed gekomen is met deze band.

Muziek van 'Crust' op: Myspace.com/sadistribe


Website Sadist