Recensie: Nine – It’s Your Funeral (Spinefarm) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 25 mei 2007
Nine – It’s Your Funeral (Spinefarm) (CD) Het Zweedse Nine draait al een flinke tijd mee in de Europese hardcorescene. Met hun oprichting in 1994 en inmiddels vijf full-length albums op hun naam, kunnen we wel zeggen dat we niet met een stel groentjes te maken hebben. En dat hoor je dan ook. Nine brengt ons een album vol met kwalitatief hoogstaande en ook nog eens origineel klinkende... tja, wat is het eigenlijk?

Kunnen we dit nog wel hardcore noemen? De zang doet vaak denken aan die van Lou Koller (Sick Of It All), maar de muziek is eerder te omschrijven als rauwe, epische, aan hardcore refererende rock met hier en daar een vleug metal. Maar los van het probleem welke naam we dit beestje moeten geven, is dit gewoon erg goed.

Het vijftal laat de luisteraar weliswaar al na een 36 minuten durende trip verdwaasd achter, maar de intensiteit van de muziek is ook wel zodanig dat het niet veel langer moet duren. ‘It’s Your Funeral’ is de moeite waard voor iedereen die houdt van harde bands die afwijken van gebaande paden.

87

Muziek van 'It’s Your Funeral' op: Myspace.com/killingangels


Website Nine