Recensie: Poison The Well - Versions (Ferret Music) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 24 mei 2007
Poison The Well - Versions (Ferret Music) (CD) Wat krijg je als je een Amerikaanse experimentele hardcoreband opsluit in een studio in Noord-Zweden, samen met de meesters die ook bij Refused's 'The Shape Of Punk To Come' achter de knoppen zaten? Wie het antwoord op deze vraag wil weten, moet het laatste studiowerkje van het Floridase Poison the Well maar eens luisteren. Hij of zij zal het met me eens moeten zijn dat zo'n optelsom geen slecht resultaat oplevert.

Poison the Well is al jaren geen onbekende meer op het gebied van hardcore/metal-crossover, wat we nu maar eens geen metalcore noemen, om verwarring met Killswich Engage-achtige bandjes te vermijden en daar heeft ‘Versions’ weinig mee van doen. De band laat een veelzijdig geluid horen, met afwisselingen tussen mooie melodieën, agressieve stukken en ronduit hysterische momenten. De balans is precies zo als het hoort.

Nergens gaat de band vervelen of dreigt het eentonig te worden. Daar hebben de heren met hun vakkundige componeerwerk wel voor gezorgd. 'Versions' is een logisch vervolg op het in 2003 verschenen en ook al niet verkeerde 'You Come Before You', maar weet dit keer op alle fronten meer te overtuigen. De band is duidelijk nog verder gegroeid in het schrijven van interessante songs. Daarbij weet men nu nog beter progressief te klinken zonder daarbij te verzanden in allerlei nodeloos gepingel en gepiel.

85

Muziek van 'Versions' op: Myspace.com/poisonthewell


Website Poison The Well