Recensie: Deadlock - Wolves (Lifeforce) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zaterdag 19 mei 2007
Deadlock - Wolves (Lifeforce) (CD) Dat Duitsland allang niet meer een land is waar op metalgebied, behalve power metal en ouwe thrash, niets te beleven valt, was al een tijdje bekend. Dat Lifeforce Records hard op weg is om een gevierde naam te worden op het gebied van kwalitatief hoogstaande bands, is ook al geen geheim meer. Toch komen er zo nu en dan nog onverwachte parels op de markt, die de huidige status van onze oosterburen als brengers van veel goede, jonge en frisse bands alleen maar bevestigen.

Zo is het ook met de derde langspeler van Deadlock. Verwacht van dit gezelschap geen uitgekauwde metalcore, of melodieuze dertien-in-een-dozijn-death metal. Nee, hier is meer aan de hand. Deadlock brengt ons een uitgebalanceerde combinatie van stijlen die het beste valt te omschrijven als Lacuna Coil op zijn Gothenburgs, met een flinke scheut lompe death en technisch vernuft. Of als een After Forever op de death/thrash-tour met Children of Bodom als buurman. 'Wolves' is van het kaliber 'laat het, bij voorkeur op hoog volume, eens goed over je heen komen’. Wordt dit voorschrift gevolgd, dan zul je een klein meesterwerkje ontdekken.

Al zijn er ook enkele minpunten te vinden. Zoals het lichte accent van zangeres Sabine Weniger, de totaal overbodige en ongepaste jumpstyle-achtige onderbreking in 'End Begins' en de mijns inziens overbodige ballad-achtige hekkensluiter 'To Where The Skies Are Blue'. Toch blijft er nog genoeg over om te kunnen spreken van een erg interessant werkje. Ook vermeldenswaardig is de prima productie. Maar dat is ook niet verwonderlijk met de enige echte Jacob Hansen achter de knoppen.

86

Muziek van 'Wolves' op: Myspace.com/xdeadlockx


Website Deadlock