Recensie: Hatesphere – Serpent Smiles And Killer Eyes (Steamhammer/SPV) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 11 mei 2007
Hatesphere – Serpent Smiles And Killer Eyes (Steamhammer/SPV) (CD) Hatesphere is niet een band van de grote verrassingen. Bij een nieuwe plaat van dit gezelschap verwacht je dan ook een krap uurtje beukende death/thrash. Wie dit denkt, zal zichzelf met ‘Serpent Smiles And Killer Eyes’ toch even lichtelijk verbaasd achter de oren krabben. Eventjes, want zó anders is het allemaal nou ook weer niet.

Wat is er dan allemaal veranderd? Om te beginnen is de groove een belangrijker element geworden en wordt er meer gefocust op mid-tempo songs dan op de voorganger ‘The Sickness Within’. Verder laat de band een wat volwassener en gevarieerder geluid horen, wat een duidelijke verbetering is ten opzichte van hun oudere werk. Een geslaagd voorbeeld van zo’n Hatesphere-song nieuwe stijl is het bijna spooky ‘Drinking with The King of The Dead’ of de prachtige afsluiter ‘Absolution’.

Op productioneel vlak is er ook wel iets veranderd. Het album is geproduceerd door de bands eigen vocalist Jacob Bredahl die de band een wat vuiger, groezeliger geluid heeft meegegeven, iets wat de songs niet misstaat. Overigens geldt voor het hele album dat het herkenbare Hatesphere-geluid gewaarborgd is gebleven. Maar al met al toch weer een stap vooruit voor deze Deense beukmeesters.

91

Muziek van 'Serpent Smiles And Killer Eyes' op: Myspace.com/hatesphere


Website Hatesphere