Recensie: Antigama – Resonance (Relapse) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 11 mei 2007
Antigama – Resonance (Relapse) (CD) Sinds het wegvallen van de grenzen binnen de EU worden inwoners van Polen tegenwoordig vooral geassocieerd met goedkope arbeidskrachten. Je zou daardoor bijna vergeten dat het land tevens een lange traditie van extreme muziek en een grote verscheidenheid aan metalbands kent.

Waaronder Antigama, dat na zeven jaar van betrekkelijke anonimiteit van Relapse de kans krijgt zich aan een groter publiek voor te stellen. Op ‘Resonance’, Antigama’s vierde full-length, combineert het uit Warschau afkomstige viertal het botte en gruizige van grindcore met het mechanische en technische van moderne techneutenmetal.

Het resultaat is een onstuimige dollemansrit over onverharde wegen. Niet dat Antigama’s werk nou overloopt van de technische hoogstandjes, maar met hun in hoog tempo opeenstapelen van gejaagde riffs en drukke up-tempo roffels wordt er op ‘Resonance’ een behoorlijk bont totaalplaatje geboetseerd. Een aanrader voor pathologische dramkonten. Releasedatum: 15 mei 2007.

77

Muziek van 'Resonance' op: Myspace.com/antigama


Website Antigama