Recensie: Monstrosity – Spiritual Apocalypse (Metal Blade) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 27 april 2007
Monstrosity – Spiritual Apocalypse (Metal Blade) (CD) Met zijn grote aantal ex-bandleden zou je het Amerikaanse Monstrosity wel de duiventil onder de death metalbands kunnen noemen. Onder die ex-leden een hoop gitaristen, maar ook George Fischer die, zoals bekend, vandaag de dag bij Cannibal Corpse de kar trekt. En zoals het een goede duiventil betaamt, vloog ook het gros van de overige ex-leden uit om elders zijn geluk te beproeven.

Die allesbehalve stabiele bezetting is er debet aan dat de band uit Tampa, Florida in krap twintig jaar (opgericht in 1990) slechts een vijftal studioplaten uitbracht en geen aansluiting vond bij tijdsgenoten als Cannibal Corpse en Morbid Angel die wél doorbraken.

Monstrosity is echter altijd onvermurwbaar door blijven ploegen en heeft, met drummer Lee Harrison als enig overgebleven oerlid, zojuist het gloednieuwe ‘Spiritual Apocalypse’ afgeleverd. Een oldschool ademende plaat, waarop Harrison en co een vertrouwd geluid laten horen, maar met behulp van een moddervette productie en strak spel ook aantonen best mee te kunnen komen met de huidige generatie death metallers.

78

Muziek van 'Spiritual Apocalypse' op: Myspace.com/monstrosity1


Website Monstrosity