Recensie: The Blackout Argument - Munich Valor (Bastardized) (EP)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 16 april 2007
The Blackout Argument - Munich Valor (Bastardized) (EP) The Blackout Argument komt ruim een half jaar na hun debuut - EP 'Munich Angst' - met een tweede EP, getiteld 'Munich Valor'. Tegelijkertijd wordt de eerste EP opnieuw uitgebracht. Waarom de band niet even gewacht heeft om de twee korte plaatjes samen op een volwaardig album te zetten ontgaat mij een beetje, maar goed, ze zullen er wel zo hun redenen voor hebben.

De band opereert in het genre van de melodische hardcore met een vleugje emo, en dat doen ze behoorlijk verdienstelijk. Het gaat hier om een groepje ervaren muzikanten, die onder meer hun sporen verdienden in 'Paint The Town Red' en dat is te horen. De songs zitten goed in elkaar en het een en ander is goed uitgevoerd.

De band maakt veelvuldig gebruik van afwisselend schreeuwende en cleane vocalen. Een niet al te vernieuwende formule, maar desondanks klinkt het niet verkeerd. Daarnaast is het geheel gezegend met een prima productie en is het artwork afkomstig van Angry Blue, die al eerder artwork verzorgde voor bands als Lamb Of God en My Chemical Romance. Ik zie deze band nog wel een keer groot worden.

81

Muziek van 'Munich Valor' op: Myspace.com/theblackoutargument


Website The Blackout Argument