Recensie: Dimevision, Vol. 1: That’s The Fun I Have (Locomotive) (DVD)
Gepost door Gerco Zwiers op zaterdag 14 april 2007
Dimevision, Vol. 1: That’s The Fun I Have (Locomotive) (DVD) Eenieder die bekend is met de wilde homevideo’s van Pantera weet dat de Texaanse roodnekken als geen ander wisten hoe je een feestje moet bouwen, gitarist Dimebag Darrell niet uitgezonderd. Dankzij deze video’s konden de fans ontdekken dat een al dan niet beschonken Pantera zich achter de welbekende coulissen hoofdzakelijk bezighield met het uithalen van de meest bezopen ongein.

Met zijn compilatie schokkerige, veelal van hilariteit aan elkaar hangende handycam-anekdotes is ‘Dimevision, Vol. 1' van eenzelfde kaliber. Met dit verschil dat de feestelijkheden zich nu vrijwel volledig concentreren rond wijlen Dimebag Darrell, wiens immer aanwezige, steevast geamuseerde grijns aantoont dat de (sub)titel van deze dvd uitstekend is gekozen.

Echter, zelfs voor de devote fan is bij dit soort on-the-road-ongein de lol er na één, hooguit twee keer bekijken, echt wel vanaf. Bovendien was Darrell Lance Abbott in de eerste plaats een unieke gitarist en een fervent metalfan. En daar wordt nou juist amper aandacht aan besteed. Van een hoogwaardig en onderhoudend eerbetoon aan is wat mij betreft dan ook geen sprake. Maar wie weet wat de nog op stapel staande Vol’s in petto hebben.

Trailer 'Dimevision Vol. 1'


Website Dimevision