Recensie: Aborted – Slaughter & Apparatus: A Methodical Overture (Century Media) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 2 april 2007
Aborted – Slaughter & Apparatus: A Methodical Overture (Century Media) (CD) ‘Slaughter & Apparatus: A Methodical Overture’, da’s een hele mondvol voor wederom een bovengemiddeld sterke release van het Vlaamse ‘powerhouse’ Aborted. Sinds het verschijnen van het fenomenale ‘Goremageddon’ kan deze death/grindband weinig fout doen in mijn ogen. En hoewel Aborted die plaat naar mijn mening ook met deze vierde full-length niet weet te overtreffen, is het nieuwe materiaal andermaal een waar genot voor kwaliteitsdeath/grind minnende oren.

Vergeleken met het voorlaatste ‘The Archaic Abattoir’ (2005) waarop de vaart er op z’n zachts gezegd goed in zat, worden de brute hakpartijen ditmaal wat vaker gekoppeld aan slepende en stuwende mid-tempo’s. Bovendien is er in ondermeer ‘Avenious’, ‘The Chondrin Enigma' en het afsluitende ‘Underneath Rorulent Soil’ door een veelvoud aan gitaarsolo’s meer melodie in het bandgeluid geslopen. De band is er sinds het vertrek bij het Franse Listenable dus bepaald niet minder luisterbaar op geworden.

Anderzijds blijft met de onveranderd überruige grunts van frontman De Caluwe, de moordende drumpartijen (ditmaal verzorgd door uitzendkracht David Haley), dito riffs en de van bloed en moord doorlopen teksten het extreme karakter van de band zondermeer gewaarborgd. Maar dat mag je van een band die Aborted heet natuurlijk ook wel verwachten.

85

Gerco Zwiers

Muziek van 'Slaughter & Apparatus: A Methodical Overture' op: Myspace.com/g0remagedd0n

Website Aborted