Recensie: Beneath The Massacre – Mechanics Of Dysfunction (Prosthetic) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zondag 1 april 2007
Beneath The Massacre – Mechanics Of Dysfunction (Prosthetic) (CD) Ter omschrijving van een lompe death metalplaat wordt de oude vertrouwde stoomwals al veel te vaak van stal gehaald, maar bij deze wil ik me er toch nog een keer aan bezondigen. De verpletterende impact van ‘Mechanics Of Dysfunction’ laat zich nou eenmaal moeilijk in andere bewoordingen vangen. Dit Canadese viertal grossiert in uitermate non-organische, mechanische death/grind, vanzelfsprekend bijzonder strak neergezet.

Strak afgemeten, moordende riffs, een Grunt-O-matic op zang en een vleesgeworden drumcomputer die het een na het andere machinale salvo zit op te ratelen. De aangewezen job dus voor producer en ‘fellow Canadian’ Pierre Remillard die, getuige de Cryptopsy-platen ‘Whisper Supremacy’ en ‘And Then You’ll Beg’, uitstekend overweg kan met dit slag bands. Een samenwerking die erg goed heeft uitgepakt, want zijn ‘computerized’ mix geeft het materiaal precies dat wat ’t nodig heeft.

Het euvel met dit soort bands is alleen dat hun albums vaak klinken als één lang, variatiearm nummer en derhalve meer dan eens – hoe bruut ook – halverwege wat saai beginnen te worden. Niet in het geval van Beneath The Massacre, want die weten de death/grindofielen onder ons probleemloos tot het slotakkoord geboeid te houden.

84

Muziek van 'Mechanics Of Dysfunction' op: Myspace.com/btm


Website Beneath The Massacre