Recensie: Nightrage - A New Disease Is Born (Lifeforce) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 21 maart 2007
Nightrage - A New Disease Is Born (Lifeforce) (CD) Alweer een album geproduceerd door Jacob Hansen? Die man blijft maar bezig! En het gekke is: het blijft ook maar van dezelfde hoge kwaliteit. Het derde album van de Grieks/Zweedse melodische death metalband Nightrage is daar een prima voorbeeld van. Deze mannen hebben recentelijk een deal gesloten met Lifeforce en de hipste producer van het moment in de arm genomen. En dat heeft ze zeker geen windeieren gelegd.

Hoewel tijdens het beluisteren van ‘A New Disease Is Born’ de ene na de andere naam uit de zogenaamde Göthenburg-scene in me opkomt, zou het toch te makkelijk zijn om de band te bestempelen als de zoveelste At The Gates- of In Flames-kloon. Toegegeven, de verwijzingen naar dergelijke bands zijn niet van de lucht, maar enig eigen gezicht kan Nightrage toch niet ontzegd worden.

En daarbij zijn de beukende riffs en heerlijke melodieën van dermate hoge kwaliteit dat het voor de gemiddelde metalhead wel erg moeilijk is om zijn hoofd er stil bij te houden. Na de eerste luisterbeurt is het al duidelijk dat het hier gaat om zeer goede muzikanten, maar na een paar luisterbeurten blijkt pas echt hoe goed dit eigenlijk is. Dit is weer eens zo’n cd die graag in mijn cd-speler woont en daar voorlopig niet meer uit wil. Klasse!

87

Muziek van 'A New Disease Is Born' op: Myspace.com/nightrage


Website Nightrage