Recensie: Cuteezlaxa - Gravity Keeps Us Down (Boomerang) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 19 maart 2007
Cuteezlaxa - Gravity Keeps Us Down (Boomerang) (CD) Wat bezielt een mens om zijn band Cuteezlaxa te noemen? Dat is namelijk niet een naam die mensen makkelijk gaan onthouden. En mochten de heren gedacht hebben dat ze dan wel met hun muziek op de een of andere manier onvergetelijk zouden worden, hebben ze het ook mis. Het debuut van de Belgische band, 'Gravity Keeps Us Down', is niet uitgesproken slecht, maar ook zeker niet opvallend genoeg om te onthouden.

De muziek van Cuteezlaxa valt het best te omschrijven als een kruising tussen Faith No More, Linkin Park en Godsmack, met hier en daar een verdwaalde flard Alice In Chains. Maar met de kanttekening dat dit toch weinig kans maakt om de genoemde namen ooit te evenaren. Niet dat het spelniveau van de mannen nou zo laag is, of dat de songs niet goed in elkaar zitten, maar ik vermoed dat de factor die Cuteezlaxa mist, dezelfde is als waar Henkjan Smits maar niet over raakt uitgesproken.

Bijkomende narigheid is het matige geluid. De gitaren klinken als een lage, brommende brij en de drums klinken tikkerig, wat op den duur vrij irritant wordt. Een lichtpuntje in het geluid is de zang, die wel goed klinkt. Sowieso verdient de zanger zelf wel wat complimenten, want zijn combinatie van cleane vocalen en geschreeuw is behoorlijk goed. Daarmee doet hij me vaak denken aan Boris Bouma van het Nederlandse Frozen Sun, voor wie dat nog wat zegt. Al met al dus niet slecht, maar bijzonder evenmin. Een middenmoter dus.

73

Muziek van 'Gravity Keeps Us Down' op: Myspace.com/cuteezlaxa


Website Cuteezlaxa