Recensie: Rwake - Voices Of Omens (Relapse) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zondag 11 maart 2007
Rwake - Voices Of Omens (Relapse) (CD) Het harde werken van Rwake heeft zijn vruchten afgeworpen. Na twee zeer goed ontvangen albums en een hele lading intensieve tours debuteert dit gezelschap uit Arkansas nu op het prestigieuze Relapse. De kenners weten dan dat ze met iets bijzonders te maken te hebben. ‘Voices Of Omens’ opent met een donker akoestisch intro dat de achtergrond (de bossen van Arkansas) van de band duidelijk verraadt.

Daarna breekt de hel los. Southern sludge in zijn traagste, meest extreme vorm. Alsof de duivel ons, met behulp van zijn demonen, vanuit de donkere wouden toeschreeuwt. De dubbele vocalen (zowel mannelijke als vrouwelijke) zijn zeer heftig en klinken als een krijsende heks in strijd met een demon.

Alle nummers klokken met gemak over de zes minuten en zitten ondanks hun traagheid vol met innovatieve tempowisselingen en zeer spannend gitaarwerk. Daarnaast experimenteert de band ook met wat samples en Moog-synthesizers. Flarden Eyehategod en Neurosis schieten voorbij, maar het is vooral ‘the dirty south’ die doorklinkt in Rwake’s composities.

80

Muziek van 'Voices Of Omens' op: Myspace.com/rwake


Website Rwake