Recensie: Death Do Us Part – Legend (Filled With Hate) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zondag 11 maart 2007
Death Do Us Part – Legend (Filled With Hate) (CD) Death Do Us Part. Tja, met zo'n naam laat het zich eenvoudig raden wat voor muziek dit collectief brengt. Inderdaad, metalcore. Maar dan met wat meer pure hardcore-invloeden dan tegenwoordig vaak het geval is. Dat zit hem met name in het stemgebruik van brulboei Strum, die de woorden bijna uitkotst, maar ook in de veelvuldig aanwezige logge breakdowns en tempowisselingen.

Het probleem met het opereren binnen dit genre is dat je het jezelf niet gemakkelijk maakt om nog enigszins origineel uit de hoek te komen. Dat is dan ook precies waar het mis gaat bij Death Do Us Part. Alles is aanwezig: snelle, melodieuze metalriffs, logge breakdowns en de reeds genoemde spugende vocalen. Precies zoals het in het grote 'Metalcore-receptenboek' staat opgetekend.

Maar zoals een gerecht toch n้t wat lekkerder kan zijn als je niet precies het recept volgt, zo werkt ook het schrijven van goede songs. En dan zijn de songs op 'Legend' best te eten, maar niet om de volgende dag nog eens aan terug te denken. Wie ge๏nteresseerd is in genredoorbrekende dingen doet er beter aan 'Legend' links te laten liggen. Derhalve alleen aan te raden aan verstokte metalcorefans.

60

Muziek van 'Legend' op: Myspace.com/deathdouspart


Website Death Do Us Part