Recensie: Mors Principium Est - Liberation = Termination (Listenable) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 9 maart 2007
Mors Principium Est - Liberation = Termination (Listenable) (CD) Het Franse Listenable Records weet de laatste jaren aardig op te vallen door de ene na de andere kwaliteitsrelease op de wereld los te laten. Ook de derde langspeler van Mors Principium Est is daarop geen uitzondering. Op ‘Liberation = Termination’ trekken deze Finnen behoorlijk hard van leer en liggen zowel het niveau als het tempo gemiddeld erg hoog.

Maar wie de band kent weet dan dat dat niet wil zeggen dat er geen ruimte meer is voor melodie. Op ingenieuze wijze weten de heren samples, keyboards en gitaarmelodieën samen te laten smelten tot een geheel wat even oorverdovend als prachtig klinkt. De opener ‘Orsus’ is daar een mooi voorbeeld van. Snel, hard, maar tegelijkertijd erg catchy.

In vergelijking tot de voorganger is deze plaat toch weer een stapje vooruit. De band klinkt volwassener en het geluid is nog meer uitgebalanceerd. Zo is de opvallende track ‘The Distance Between’ een welkome afwisseling, waarop de band laat horen niet alleen meesters te zijn in het genadeloos snel hakken, maar dat ook het neerzetten van een zeer atmosferisch geluid ze uitstekend afgaat. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor deze heren en het zou me niet verbazen als dit album een doorbraak naar een groter publiek gaat bewerkstelligen. Het zou in ieder geval niet vervelend zijn om de band op een van de zomerfestivals tegen te komen.

85

Muziek van 'Liberation = Termination' op: Myspace.com/morsprincipiumestmyspace


Website Mors Principium Est