Recensie: Alabama Thunderpussy - Open Fire (Relapse) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zaterdag 3 maart 2007
Alabama Thunderpussy - Open Fire (Relapse) (CD) Alabama Thunderpussy komt natuurlijk helemaal niet uit Alabama, maar uit Richmond. Alabama bekt alleen een stuk lekkerder. Het heeft drie jaar geduurd eer we getrakteerd worden op de opvolger van Fulton Hill. De band heeft in voormalig Exhorder-frontman Kyle Thomas een nieuwe zanger gevonden. Zijn stem doet denken aan Chris Cornell op zijn ruigst en de band had zich geen betere frontman kunnen wensen.

Of het zijn verdienste is, weet ik niet, maar op ‘Open Fire’ lijkt het wel of de band vleugels heeft gekregen. Niet dat er muzikaal schokkend veel veranderd is, het wordt alleen met nóg meer power gebracht dan voorheen. Hoogtepunt is ‘A Dreamer’s Fortune’, waarin de ‘southern’ samenzang het best tot zijn recht komt. Verder is het natuurlijk ongehoord stoere mannenrock wat de revue passeert. Wijdbeens en met de baard in de wind gespeeld.

De vuige riffs, ijzersterke solo’s en vette grooves vliegen je om de oren in tracks als ‘The Cleansing’, ‘Open Fire’, ‘Words Of A Dying Man’ en ‘None Shall Return’. Ik lust er pap van en iedereen die van Black Label Society, Corrosion Of Conformity, Down, River en 70’s rock houdt, kan deze plaat blind aanschaffen. De geweldige albumhoes is ontworpen door Ken Kelly die ook verantwoordelijk is voor de albumhoezen van Manowar. Ultiem stoer dus!

78

Muziek van 'Open Fire' op: Myspace.com/atpva


Website Alabama Thunderpussy