Recensie: Car Bomb – Centralia (Relapse) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 19 februari 2007
Car Bomb – Centralia (Relapse) (CD) Vergeleken met de aloude autobom, die in het land van de Eufraat en de Tigris (Irak) nog vrijwel dagelijks zijn effectiviteit bewijst, gaat het New Yorkse Car Bomb, ontstaan uit de resten van de hardcorebands Spooge en Neck, een stuk minder destructief te werk. Desalniettemin is het explosiegevaar op het debuut ‘Centralia’ er niet minder om.

Met de schizofrene en uiterst fragmentarische klanken die Car Bomb fabriceert, jaag je gegarandeerd ieder kind of bejaarde als een doodsbenauwde kat de gordijnen in. Nee, hapklare brokken staan niet op het menu dat ‘Centralia’ heet. Gestoorder dan (oude) The Dillinger Escape Plan gaat Car Bomb volledig door het lint en wringt zich en passant voortdurend in de meest onmogelijke bochten.

Noem ’t mathcore, noem ’t (hyper)tech metal, noem ‘t Mr. Bungle op een hydragrinddieet. Feit is dat het zelfs na tig luisterbeurten bijkans onmogelijk blijft om een rode draad te ontwaren in de epileptische arrangementen van deze New Yorkers. Gekkenwerk.

77

Muziek van 'Centralia' op: Myspace.com/carbomb


Website Car Bomb