Recensie: Minsk – The Ritual Fires Of Abandonment (Relapse) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zondag 18 februari 2007
Minsk – The Ritual Fires Of Abandonment (Relapse) (CD) Er zijn bands die zo snel mogelijk en zonder enige omhaal van woorden terzake willen komen. Zo niet Minsk. Eenmaal overgegeven aan het atmosferische ‘The Ritual Fires Of Abandonment’ komt het besef dat woorden als ‘compact’, ‘bondig’ en ‘beknopt’ niet voorkomen in het woordenboek van dit viertal uit de States - Illinois, om precies te zijn - vanzelf.

Voortkabbelende percussie en uitgesponnen, heel geleidelijk aanzwellende gitaren klinken als het briesen van de wind, terwijl teksten worden opgepreveld als ware het bedwelmende mantras. Minsk is als een sluimerende vulkaan die het merendeel van de tijd onrustig zijn staart roert en van tijd tot tijd grotesk tot uitbarsting komt.

De zes nummers die de plaat telt, laten zich omschrijven als benevelende trancesessies, waarvan de helft bovendien de tien minuten ruimschoots overschrijden. Of ‘The Ritual Fires Of Abandonment’ laat je zweven, of wiegt je in slaap. Een tussenweg is er eenvoudigweg niet.

78

Muziek van 'The Ritual Fires Of Abandonment' op: Myspace.com/minsk


Website Minsk