Recensie: Hacride – Amoeba (Listenable) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zaterdag 17 februari 2007
Hacride – Amoeba (Listenable) (CD) Terugkijkend kunnen we concluderen dat 2005, het jaar waarin deze Franse formatie het debuut ‘Deviant Current Signal’ uitbracht, niet het jaar van Hacride is geworden. Dat lag niet zozeer aan die plaat (want hoog niveau en verrassend geluid) als wel aan de moordende concurrentie die heerst in deze hoek van het metalspectrum. Met hun tweede full-length gaan de Fransmannen echter onvermurwbaar in de tegenaanval.

Het is nog steeds drukke neo-thrash wat de Fransmannen bezigen. Even vlugge als weerbarstige thrashriffs maken voortdurend de meest hoekige bokkensprongen, tegen een achtergrond van spijkerharde drumsalvo’s en verdiepend, ruimtelijk toetsenwerk. Hacride neemt echter net zo makkelijk de akoestische gitaar ter hand om zich te verdrinken in atmosferische, ingetogen momenten.

Verrassend is verder ‘Zambra’, een wervelende cover van het Spaanse flamencocollectief Ojos De Brujo, waarin folkloristische klanken, flamenco en metal elkaar vinden. Of dit alles voldoende is om het verschil te kunnen maken in deze drukbevolkte sector is natuurlijk de vraag. Maar aan de kwaliteit van ‘Amoeba’ doet dit niets af. Releasedatum: 26 februari 2007.

82

MP3 'Fate'


Website Hacride