Recensie: Obituary – Frozen Alive (Metal Mind) (DVD)
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 16 februari 2007
Obituary – Frozen Alive (Metal Mind) (DVD) Opvallende overeenkomst tussen recent via het Poolse Metal Mind verschenen DVD’s van Sinister, Grave en Obituary is een in Polen opgenomen live-set. Sinister-opperhoofd Aad Kloosterwaard vertelde me tijdens een interview laatst hoe die vork precies in de steel zit. Eind augustus haalde het label de drie bands naar de Poolse hoofdstad voor een optreden in een gerenommeerde club.

Een professionele filmcrew was present om de shows vakkundig vast te leggen. Zo sloeg Metal Mind dus niet twee, maar drie vliegen in één klap. Aangevoerd door een headbangende John Tardy op dreef knalt (ook) dit old school deathmetalinstituut van de Poolse planken en slingert een dik uur de een na de andere kraker de zaal in. Terwijl een dynamische cameravoering en vlotte switches tussen een zevental camera’s voor verder kijkgemak zorgt.

Als extra’s zijn daar een obligate photogallery, dito desktopplaatjes, een videoclip voor het nummer ‘On The Floor’ (van ‘Frozen In Time’ uit 2005) en interviews met de heren. Verder bieden onsamenhangende backstagebeelden alleen een kijkje in de spreekwoordelijke keuken, alsmede de aanblik van een in Borat-achtig ondergoed gestoken Frank Watkins (bas) en een Trevor Peres die trots zijn horecaspoiler tentoonspreidt. Tel uit je winst.


Website Obituary