Recensie: Destruction – Thrash Anthems (AFM) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zaterdag 3 februari 2007
Destruction – Thrash Anthems (AFM) (CD) Nieuw werk van Destruction? Ja en nee. ‘Thrash Anthems’ is weliswaar geen nieuw studioalbum, maar is ook niet zomaar een haastig gecompileerd best-of verhaal. Het gaat hier om een verzameling Destruction-‘anthems’ die door Schmier en consorten opnieuw zijn opgenomen, plus een tweetal fonkelnieuwe tracks. Opmerkelijk is allereerst de selectie die gemaakt is uit het rijke oeuvre van de Duitsers.

Zo blijft het album ‘All Hell Breaks Loose’ (‘98), waarmee de band na de hereniging met zanger Schmier een comeback maakte, onaangeroerd, terwijl het discutabele ‘Cracked Brain’ (‘90), verschenen kort na Schmiers vertrek, wél wordt belicht. En dan de nieuwe tracks. ‘Profanity’ is een uit graniet opgetrokken, typische Destruction-track en ‘Deposition (Your Heads Will Roll’) had gerust op ‘Inventor Of Evil’ (’05) kunnen staan.

Wat het idee voor deze opgepimpte ‘trip down memory lane’ betreft: leuk, maar de toegevoegde waarde van ‘Thrash Anthems’? Beats me. Hoewel de heropnames van oudjes als ‘Death Trap’ en ‘Bestial Invasion’ (1985) best welkom zijn, zijn de ‘nieuwe’ uitvoeringen van recenter werk naar mijn mening vrij zinloos te noemen. Al met al een leuk hebbeding voor de fans, maar de rest wacht gewoon op een nieuwe studioplaat.


Website Destruction