Recensie: Sinister – Prophecies Denied (Metal Mind) (DVD)
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 5 januari 2007
Sinister – Prophecies Denied (Metal Mind) (DVD) Naast tal van re-releases, brengt het Poolse Metal Mind Productions de laatste tijd aan de lopende band DVD’s uit van uiteenlopende metalbands. Wat al deze DVD’s met elkaar gemeen hebben, is een liveshow, opgenomen in Club Stodola te Warschau, Polen. Zo ook ‘Prophecies Denied’, de debuut-DVD van ‘ons eigen’ Sinister, die vorig jaar (in opnieuw een andere line-up) zijn comeback maakte.

Zoals gezegd wordt het grootste deel van deze DVD in beslag genomen door een integrale registratie van een optreden dat de band eind augustus vorig jaar gaf in de Poolse hoofdstad. De mannen zijn goed op dreef deze avond en laten voor een goed volgepakte zaal zien én horen dat Sinister anno 2007 nog plenty bestaansrecht heeft.

Toch kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat we hier te maken hebben met een haastklus. En dat is voornamelijk te wijten aan de matige extra’s, die óf snel in elkaar geflanst (o.a. het interview, de krakkemikkige Handycam-docu) óf snel bij elkaar geraapt (o.a. de photogallery, de crappy live-video’s) lijken. Hoewel 'Prophecies Denied' er dus zeker wezen mag, had Sinister gerust wat meer tijd en aandacht mogen besteden aan het samenstellen van zijn eerste DVD.

Gerco Zwiers

Website Sinister