Recensie: Hypnosis – Seeds Of Fate (Eigen beheer) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 21 december 2006
Hypnosis – Seeds Of Fate (Eigen beheer) (CD) Als naam voor een metalband is Hypnosis wellicht niet de meest tot de verbeelding sprekende keuze, maar de band die er achter schuilgaat is best opmerkelijk te noemen. ‘Seeds Of Fate’ is het inmiddels vierde studioalbum van het Franse tweetal Cindy Goloubkoff (zang, gitaar) en Pierre Bouthemy (zang, gitaar, drums), dat zich in de studio laat bijstaan door een (sessie)bassist.

Allereerst is er de bulderende death metal die qua vocalen en overweldigende en atmosferische bombast gelijkenissen vertoont met (het inmiddels ter ziele gegane Griekse) Septic Flesh, waar op een a-gothic wijze de mystieke zanglijnen van madame Goloubkoff - grofweg een mengeling van Anneke van Giersbergen (The Gathering) en de IJslandse Bj๖rk - doorheen gevlochten zijn.

Na albums uitgebracht te hebben via ondermeer Black Lotus en Crash Music Inc., verschijnt dit ‘Seeds Of Fate’ via het beduidend kleinere Bent Records. Of de band met deze plaat een hoop nieuwe fans mag verwelkomen, valt te bezien. Het mag nog heel wat compacter en meer to-the-point – in de hoofdzakelijk lange nummers verslapt de spanningsboog nog net iets te vaak – en de productie mag wel wat zwaarder en minder blikkerig. Desalniettemin een aardige plaat.

75

Muziek van 'Seeds Of Fate' op: Myspace.com/hypnosismetal


Website Hypnosis