Recensie: Lamb Of God – Sacrament (Epic) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 4 december 2006
Lamb Of God – Sacrament (Epic) (CD) Terwijl Amerikaanse bands als Fear Factory en Machine Head eerst Europa veroverden, alvorens enige naam te maken in hun thuisland, voltrekt de loopbaan van het eveneens Amerikaanse Lamb Of God zich in volstrekt tegenovergestelde richting: in Europa voor velen nog een onbeschreven blad, maar in The States inmiddels goed voor uitverkochte zalen en hoge verkoopcijfers.

Een ongekend succes dat de band niet dankt aan hoge noteringen in hitlijsten, maar aan langspelers vol snoeiharde en superagressieve metal. Blijkens het ijzersterke ‘Sacrament’ is de rek er bovendien nog lang niet uit. Niet eerder demonstreerde Lamb Of God overtuigender hoe je je luisteraars ook zónder meezingbare refreintjes, zoete zanglijntjes en andere lichtvoetigheden een plaat lang de oren van de kop boeit.

Geruggensteund door een op ontploffen staande productie klinkt de machtige neo-thrash op ‘Sacrament’ volledig ‘van deze tijd’, terwijl de nummers zelf juist stuk voor stuk zijn opgebouwd rond klassieke metal-elementen. Met dit voorlopige summum (qua songwriting) op zak is het volgens mij niet de vraag óf het Europese continent overstag zal gaan voor Lamb Of God, maar wanneer dat gaat gebeuren.

86

Muziek van 'Sacrament' op: Myspace.com/lambofgod


Website Lamb Of God