Recensie: Keep Of Kalessin - Armada (Tabu) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zaterdag 2 december 2006
Keep Of Kalessin - Armada (Tabu) (CD) Het Noorse Keep Of Kalessin draait al ruim tien jaar mee, maar heeft de underground nooit weten te ontsnappen. Ook de toenmalige komst van drummer Frost (Satyricon) en zanger Attila Csihar (Mayhem) heeft niets aan de status van de band kunnen veranderen.

Onlangs keerde drummer Vyl terug op het oude nest en hij doet zeker niet onder voor zijn illustere voorganger. Ook de nieuwe zanger Thebon is een schot in de roos; meedogenloos rauw en constant garant voor voldoende diversiteit. Black metal van het hoogste niveau, dat is wat Keep Of Kalessin hier neerzet. De Noren gaan als bezetenen te keer met hun genadeloze blastbeats, gierende solo’s en eigenzinnige riffs.

Maar er is ook tijd voor melodie, akoestische gitaren en cleane vocalen. Aan variatie geen gebrek dus. Speltechnisch is ook alles dik in orde. Keep Of Kalessin levert met ‘Armada’ een knaller van jewelste af, waarmee wellicht alsnog een doorbraak geforceerd kan worden. Ook de huidige tour met Satyricon kan daar veel aan bijdragen. Komen die connecties met Frost toch nog van pas.

89

Muziek van 'Armada' op: Myspace.com/keepofkalessin


Website Keep Of Kalessin