Recensie: Slipknot - Iowa (Roadrunner) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 1 januari 2003
Slipknot - Iowa (Roadrunner) (CD) Dat de opvolger van het twee jaar geleden verschenen debuut een stuk harder zou uitvallen, had het negenkoppige gezelschap uit Iowa al laten doorschemeren. Dat dat geen loze beloftes waren, wordt me al snel duidelijk.

Tijdens de eerste seconden van het nummer People=shit heb je even het gevoel van doen te hebben met een deathmetalband. Nou, deathmetal is ie zeker niet, maar hij is wel een stuk meer metal. De dubbele bass en gitaren zijn prominenter aanwezig, terwijl de rol van de DJ en de sampler meer naar de achtergrond geschoven zijn. Dit draagt zeker bij aan de bruutheid, maar niet aan de afwisseling.

Tussen een aantal nummers is moeilijk onderscheid te maken. Afgezien van de soms ietwat puberale thematiek, staan er toch een aantal puike knallers op dit album met People=shit, Left behind en Metabolic als persoonlijke favorieten. Toch kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat er een aantal vullers op de plaat staan. Het afsluitende titelnummer had bijvoorbeeld echt geen kwartier hoeven duren. Al met al een waardige opvolger van het succesvolle debuut die ongetwijfeld weer gretig aftrek zal vinden.

81

Website Slipknot