Recensie: Dionysus – Fairytales And Reality (AFM) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 13 november 2006
Dionysus – Fairytales And Reality (AFM) (CD) Dionysus, de Griekse god van wijn, dans en het leven. Naar hem werd de band van dit Zweeds/Duitse power metalgezelschap genoemd. De eerste twee albums werden, net als deze, beiden door AFM records ter wereld gebracht en wereldwijd goed ontvangen. ‘Fairytales And Reality’ is het derde wapenfeit sinds de oprichting in ’99.

Waar hebben we mee te maken? Allereerst is er zanger Olaf Hayer (ook frontman van Luca Turilli) die beschikt over een lekkere cleane stem. Ook de rest van de gelederen bestaat uit muzikanten die hun sporen in de muziekwereld ruimschoots verdiend hebben. Muzikaal gezien valt er dus niks af te dingen op de nummers.

‘Fairytales And Reality’ telt elf goed geschreven nummers, voorzien van fijne zang, lekkere solo’s en zoete melodielijnen. Prettige gitaarpartijen worden ondersteund door keyboards, terwijl drum en bas voor een degelijke basis zorgen. Minpunt is echter het gebrek aan originaliteit, waardoor het geen minuut écht spannend wordt. Is dat jammer? Ja en nee.

Niet iedereen zit te wachten op een herhalingsoefening, maar saai wordt de plaat nergens. De doorgewinterde powermetalfan weet hier wel raad mee. Bovendien lijkt me Dionysus een ideale festivalband. Ondergetekende zou het absoluut niet erg vinden om deze Griekse goden te ‘moeten’ aanschouwen. Een warme zomerdag, een biertje, lekkere muziek erbij, wat wil een mens nog meer?

78


Website Dionysus