Recensie: To Kill – Vultures (GSR) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 13 november 2006
To Kill – Vultures (GSR) (CD) De laatste jaren is de Italiaanse metalscene behoorlijk aan het floreren en de tijden dat Rhapsody het enige was dat Italiλ op metalgebied te bieden had, liggen definitief achter ons. Op hardcoregebied daarentegen is het nog immer bar en boos in het laarsvormige land en is Crackdown de enige hardcoreband van Italiaanse bodem die me zo te binnen schiet. Hier nog ιιn: To Kill, een band die van aanpakken houdt.

Want wat kun je nou als hardcore- of metalcoreband tegenwoordig in godsnaam nog doen om je voet tussen de deur te krijgen bij fans en critici? Dan maar gaan voor de overrompeling, moeten de heren van To Kill hebben gedacht. Nou, het werkt kan ik je zeggen. Met een onverschrokken shock-and-awe-mentaliteit en complete overgave imponeert To Kill met een dozijn rouwdouwende hardcoretracks.

Na het Duitse Teamkiller alweer een (Europese) formatie die overtuigend bewijst dat er ook buiten New York bijzonder vette NYHC wordt gemaakt. En dat originaliteit ver te zoeken is, is dan helemaal geen punt. Want behalve de hier en daar opduikende, veel te lange en strontvervelende filmsamples, kan ik bar weinig beroerds ontdekken aan het vette ‘Vultures’.

82

Muziek van 'Vultures' op: Myspace.com/tokill

Website To Kill