Recensie: Black Label Society – Shot To Hell (Roadrunner) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zondag 12 november 2006
Black Label Society – Shot To Hell (Roadrunner) (CD) Snarenplukker Zakk Wylde levert met zijn Black Label Society elk jaar steevast een nieuw product af. De nieuwe, ‘Shot To Hell’, is het zevende en de eerste voor Roadrunner. Hetgeen ondergetekende altijd bijzonder heeft weten te waarderen in Wylde is dat hij altijd in dienst van het nummer speelt en niet andersom. Gitaarvirtuozen als Wylde zijn zeldzaam tegenwoordig - denk eens aan de egotripperij van een Malmsteen - en moeten we koesteren. Alleen al in de warme, robuuste sound horen we een eerlijkheid terug die vandaag de dag ongekend is.

De hardrock/metal doorspekt met blues- en southern-invloeden, moddervette solo’s en de snerpende zang die klinkt als een Ozzy zonder impotentie zijn de perfecte ingrediënten voor een lekker brouwsel. Meteen op de eerste track ‘Concrete Jungle’ horen we de vertrouwde BLS-sound terug met heerlijk ouderwets gitaargeweld en de zo typerende vocalen van Zakk. Een veelbelovend begin, maar zelfs na tien luisterbeurten moet worden gezegd dat dit het beste nummer van de plaat is.

We vinden nog een aantal aardige rockers terug op de dertien tracks tellende cd, maar met ‘aardig’ is alles gezegd. Die ‘aardige rockers’ zijn echter niet het probleem. Het probleem is het bovenmatige aantal ballads dat de plaat bevolkt: vijf in totaal! Fijne rustpunten, daar is niks mis mee, maar niet alleen schieten de ballad-achtige songs soms erg tekort, ook halen ze de vaart uit de plaat, die daardoor erg onevenwichtig wordt.

Het ene moment sta je met losse manen en een fles Black Label in de huiskamer te headbangen, vier minuten later vind je jezelf met een glaasje rosé terug op de bank, een aansteker in de lucht houdende. Wellicht leuk voor een ‘Hangover Music Part Two’, maar Zakk Wylde slaat de plank (die waar de ballads niet op zijn blijven liggen) volledig mis met deze release.

65

Muziek van 'Shot To Hell' op: Myspace.com/blacklabelsociety

Website Black Label Society