Recensie: Kreator – Enemy Of God Revisited (SPV/Steamhammer) (DVD)
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 10 november 2006
Kreator – Enemy Of God Revisited (SPV/Steamhammer) (DVD) Na ‘Live Kreation – Revisioned Glory’ (2003) levert Kreator ook met diens tweede DVD een waar hebbedingetje af voor de achterban. Achter een uitgebreid keuzemenu vinden we allereerst het complete optreden dat de Duitse thrashers in 2005 gaven op het al even Duitse Wacken Open Air. Een glorieuze thuiswedstrijd waarin Kreator een veld bomvol hongerige headbangers een uur lang uit zijn hand laat eten.

Een ijzersterke set die door een hele reeks camera’s op spectaculaire en heftige wijze (met groen als basiskleur) in beeld wordt gebracht. Overig live-voer is er in de vorm van drie onderhoudende live-tracks uit de archieven van het fameuze (alweer Duitse) tv-programma Rockpalast. Twee stuks van ‘Violent Revolution’, maar ook het oudje ‘Renewal’ van de gelijknamige full-length uit 1992.

Verder een viertal videoclips van wisselende kwaliteit. Tegenover de MTV-proof video’s van ‘Enemy Of God’ (inclusief making-of) en ‘Impossible Brutality’ staat het bedenkelijke animatiefilmpje, gewijd aan het nummer ‘Dystopia’ en de vrij slappe video van ‘Dying Race Apocalypse’, de winnende inzending van de ‘Kreator Clip Contest’. Bij wijze van klapf auf der fuhrpijl krijg je overigens ook nog Kreators laatste full-length ‘Enemy Of God’ er in zijn geheel bij. Kortom, een onderhoudend thrashtotaalpakket.

Trailer 'Enemy Of God Revisited'


Website Kreator