Recensie: Skinless - Foreshadowing Our Demise (Relapse) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 1 januari 2003
Skinless - Foreshadowing Our Demise (Relapse) (CD) Iemand attendeerde me op deze band en daar ben ik die persoon nog steeds erg dankbaar voor. De muziek die deze death-grindcoreknapen op plaat geslingerd hebben is een lompe logge mix van de twee genoemde genres. Het toffe aan deze plaat is dat de lompheid van de band nog niet eens zozeer in de snelle passages gezocht moet worden, maar eerder in de tragere stukken.

Deze klinken door de laaggestemde gitaren en gortdroge, ultrabrute deathgrunts zo moddervet dat je er patat in kan bakken. De uiterst komische geluidsfragmenten die deze brokken geweld inluiden laten ook zien dat de heren er een allerminst positieve kijk op het leven in het algemeen op na houden, maar dat een gezond gevoel voor humor ze gelukkig niet vreemd is. Opvallend is dan ook dat het derde nummer op de plaat de titel “The Optimist” heeft gekregen. Gelukkig wordt die zelfde optimist in dat nummer op passende wijze om het leven gebracht.

De vele tempowisselingen zorgen voor een interessant geheel en de productie van de heer S. Webber heeft er toe bijgedragen dat, ondanks dat de muziek zich grotendeels in de lage regionen afspeelt, alle elementen goed hoorbaar zijn. Al met al is dit naar mijn bescheiden mening de beste death-grindplaat sinds Hateplow”s “The only law is survival”(tenzij je Dying Fetus ook als een deathgrindband ziet). Relapse brengt de laatste tijd de ene na de andere vette plaat uit en zo mogen ze van mij nog wel even doorgaan.

85

Gerco Zwiers

Website Skinless