Recensie: 37 Stabwoundz – A Heart Gone Black (GSR) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zondag 29 oktober 2006
37 Stabwoundz – A Heart Gone Black (GSR) (CD) Waar is de 37 Stabwoundz van ‘Embrace Solitude’ gebleven, vraag ik me enigszins vertwijfeld af wanneer ik het fonkelnieuwe ‘A Heart Gone Black’ vol nieuwsgierigheid in mijn cd-speler stop. De Nederlandse formatie maakte in 2004 een grootse entree met een onwaarschijnlijk vette debuutplaat (‘Embrace Solitude’ dus).

Zwaar op Meraudereske metalcore geënte krachtpatserij – in de positieve zin van het woord – gestoken in een werkelijk moddervette sound. Inmiddels zijn we twee jaar verder, is Garden Of Exile verruild voor GSR Music en heeft ook de huisstijl van 37 Stabwoundz de nodige veranderingen ondergaan.

Op ‘A Heart Gone Black’ combineren de heren metalcore met aan Crowbar refererende doomscenario’s. Kwalitatief is het allemaal dik in orde. Speltechnisch is er tien tracks lang geen speld tussen te krijgen en ook compositorisch gezien heeft 37 Stabwoundz meer te bieden dan menig genregenoot. Ik mis alleen het brandgevaarlijke, het potige gemosh en de loodzware grooves die het debuut nou net dat beetje extra gaven.

75

MP3 'A Death, Once Victory'

MP3 'A Heart Gone Black'


Website 37 Stabwoundz