Recensie: On The Last Day – Meaning In The Static (Victory) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 16 oktober 2006
On The Last Day – Meaning In The Static (Victory) (CD) Op Myspace.com kwam ik een tijdje geleden een profiel tegen van een genootschap dat de oorlog heeft verklaard aan zogenaamde ‘haircorebands’. Kortweg het soort bands dat bestaat uit types die doorgaans nog langer voor de spiegel staan dan de meest ijdele vrouwen. Types als leden van On The Last Day bijvoorbeeld.

Deze vijf jongemannen uit Seattle kleden zich niet alleen volgens een strikte dresscode (zwart), maar dragen ook hun gitzwarte haren op identieke wijze. Groepskorting bij de kapper waarschijnlijk. En om het af te maken: de onvermijdelijke eyeliner. Je zou de muziek bijna vergeten. Dat is niet zo erg, want zo spectaculair is ‘Meaning In The Static’ niet.

On The Last Day begeeft zich in het vaarwater van acts als Atreyu en Aiden en brengt een melodieuze, doch volkomen klootloze mix van emo, popmuziek, punkrock en een vleugje hardcore. Zanger Geoffrey heeft hoorbaar moeite met de hogere regionen en gaat een paar keer jammerlijk in de fout. En vanwege een flinterdunne productie is de plaat ook nog eens gezegend met een kaal en onaf geluid. Al met al een matig resultaat.

63

Muziek van 'Meaning In The Static' op: Myspace.com/onthelastday


Website On The Last Day