Recensie: Into Eternity – The Scattering Of Ashes (Century Media) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 16 oktober 2006
Into Eternity – The Scattering Of Ashes (Century Media) (CD) Hoeveel verschillende metalstijlen kan je met elkaar vermengen? Het lijkt erop dat het Canadese Into Eternity op zoek is naar het antwoord op die vraag. Op deze vierde langspeler, de tweede voor Century Media, laat de band horen hoe origineel een metalband anno 2006 nog kan klinken.

Neem bijvoorbeeld het nummer 'Timeless Winter': een power/heavy metal-achtige riff die al snel overgaat in death metal met snel rollend dubbele baswerk. Op dat moment dienen diepe grunts en screams zich aan, schotelt de band een stuk progressieve metal voor, om vervolgens te switchen naar een catchy refrein, cleane zang en zelfs Judas Priest-achtige uithalen. Bent u er nog? En dit razend diverse nummer is representatief voor de hele plaat.

De aparte mix die Into Eternity op ‘The Scattering Of Ashes’ neerzet zal niet iedereen weten te bekoren. Niettemin hebben we hier te maken met een kwalitatief hoogstaand album, waarop een zwak nummer simpelweg niet te ontdekken is. Ook qua productie is de band er flink op vooruitgegaan. De ruimdenkende metalfan doet er verstandig aan dit plaatje eens te gaan luisteren. Dat de heren momenteel rondtrekken met Dave Mustaines rondreizende Gigantour is in ieder geval veelzeggend. Daarnaast heeft Century Media de Canadezen natuurlijk niet voor niets ingelijfd. Into Eternity is overduidelijk klaar om de wereld te veroveren. De vraag is alleen: is de wereld klaar voor Into Eternity?

84

Muziek van 'The Scattering Of Ashes' op: Myspace.com/officialintoeternity


Website Into Eternity