Recensie: Capricorns – Ruder Forms Survive (Rise Above) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 12 december 2005
Capricorns – Ruder Forms Survive (Rise Above) (CD) Als debuterend bandje doet het Londense Capricorns het met 'Ruder Forms Survive' zeker niet onverdienstelijk. Sterker nog, Rise Above Records heeft met dit excentrieke collectief ιιn van de stonerknallers van 2005 te pakken. In dit genre, dat vandaag de dag door velen als vergaan wordt beschouwd, komt 'Ruder…' als een heuse verrassing.

Ondanks het hoge instrumentale gehalte van deze cd, blijft alles boeiend, en dat zσnder geforceerd te klinken. Als er dan toch vocalen aan te pas komen, zoals in '1969: A Predator Amongst Us', gebeurt dit middels het illustere gekerm van gastzanger Eugene Robinson (Oxbow) dat keurig past in het naar de jaren ‘70 neigende totaalplaatje.

Hoewel Capricorns het tijdens de slepende, soms bijna zweverige stukken zeker niet slecht doet, is dit collectief op zijn best tijdens de stuwende stukken. Tijdens deze passages komen de vloeiende riffs het beste uit de verf en ze maken 'Ruder Forms Survive' het aanschaffen meer dan waard.

84


Website Capricorns